Zaterdag 8 april, Deltasteur 3 – Octopus 2

We gingen met 9 spelers op pad voor alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Keeper Kevin was afwezig, aanvulling was er vanuit onder 17 door Timon en Tom 2.

Op het programma staat een wedstrijd in het nieuwe zwembad van Kampen tegen Deltasteur 3. Een tegenstander waar we hele goede herinneringen aan hebben, de wedstrijden verlopen meestal sportief en vaak trekken we aan het langste eind. Na een aantal mindere resultaten op rij, zijn we voornemens om de competitie goed af te sluiten.

Een blik op de ranglijst voor de wedstrijd leert ons dat Octopus 2 bij winst op een gedeelde 4e plek zal eindigen. Tegenstander Deltasteur 3 strijd nog voor de 6e plek op de ranglijst.

Dan is er nog het 'Ptjs-klassement', Peter en Andre staan bij het begin van de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats, met Marco op een schier onoverbrugbare 3 persoonlijke fouten daarachter.

We starten met Tom 1 in de basis en Tom 2 op de bank om communicatieproblemen te voorkomen. De wedstrijd start goed voor Octopus. Peter weet de bal exact in de winkelhaak te mikken bij de eerste kans voor Octopus. De periode wordt via 1-1 en 1-2 (Harco) afgesloten met een 2-2 tussenstand.

De tweede periode is duidelijk in het voordeel van Octopus. Via doelpunten van Harco, Wilbert en Marco wordt een 3-5 tussenstand bereikt. Helaas vliegt er in de laatste seconden nog een bal van Deltasteur in, zodat halverwege 4-5 op het scorebord staat.

De derde periode begint met een doelpunt voor Octopus, helaas 'vergeten' door de Deltasteur jurytafel. Beide teams weten hierna nog tweemaal te scoren. Andre weet tussendoor sneaky een voorsprong te pakken in het Ptjes-klassement, door zijn tegenstander onreglementair af te stoppen. Helaas eindigt de man-meer situatie voor Deltasteur in een doelpunt voor de thuisploeg.

De laatste periode stelt Andre zijn overwinning in het Ptjes-klassement zeker. Hij krijgt het voor elkaar om zijn tegenstander ook een persoonlijke fout aan te meten, zodat er geen man-meer situatie voor de thuisploeg ontstaat. Even later wordt ook Marco voor 20 seconden naar de kant gestuurd, zodat Deltasteur de stand weer op gelijke hoogte brengt. Met een 7-7 tussenstand durft Peter het niet aan om de strijd in het Ptjes-klassement weer spannend te maken. Met nog een minuut op de klok weet Tom 2 de winnende treffer hard onder de lat te schieten.  Octopus eindigt hierdoor op een gedeelde 4e plaats op de ranglijst.

 

We hebben het seizoen afgesloten met een sportieve en spannende wedstrijd. In de zomerstop blijven we op ons op maandagavond inzetten op het trainingsveld om in september weer fris en fruitig in de zwembaden te verschijnen. Iedereen bedankt voor de inzet!

 

Tagged Under