Afgelopen week stonden voor Octopus 2 wedstrijden op het programma

21-04-2016: Steenwijk 1 – Octopus 2

23-04-2016: Octopus 2 – Zuiderzeezwemmers 1

Op donderdagavond stond de uitwedstrijd tegen nr.2 Steenwijk 1 op het programma. Steenwijk is een bekende tegenstander van ons, met voornamelijk zeer ervaren waterpoloërs. Daarnaast zijn het allemaal 'fysiek sterke jongens', die niet op een overtreding meer of minder kijken.

Hulde voor Octopus 2, want alleen Marco en Gerwin konden deze wedstrijd niet meemaken. We hadden jeugdspeler Frank gevraagd om ons te versterken. Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Scheidsrechter Honig uit Emmeloord koopt zijn bril waarschijnlijk in een Steenwijker brillenzaak. Na de wedstrijd stond er, naast de 9-5 uitslag voor Steenwijk, een foutenlast ruim in het voordeel van Octopus op het scorebord.

Op zaterdag stond in ons eigen bad de thuiswedstrijd tegen nr.4 Zuiderzeezwemmers op het programma. Uiteraard was Octopus 2 weer voltallig aanwezig, een enkeling mocht al lekker warm spelen met Octopus 1 in het voorprogramma. Octopus/ZVV -17 had met 7 man knap hun wedstrijd gewonnen, waarna Octopus 1 geen potten kon breken tegen WZC De Ijssel 2.

De wedstrijd ging van start met balbezit voor Marco, die zich direct verslikte in zijn tegenstander en de 0-1 stond op het scorebord. In een sportieve wedstrijd golfde het spel vervolgens op en neer. Kansen waren zeldzaam en op individuele kwaliteit zou deze wedstrijd beslist worden. Beide midvoors werden vakkundig uit de wedstrijd gehouden, gelukkig heeft Octopus 2 een tweede midvoor genaamd 'good old Leersie'. 'Good old Leersie' wist Octopus 2 naar een 3-3 gelijke stand te loodsen halverwege de wedstrijd.

Zoals we dit seizoen zo vaak hebben geleerd, is het belangrijk om in een wedstrijd met weinig doelpunten aan de goede kant van de score te blijven. Begin derde periode kreeg Marco balbezit halverwege het bad. Keeper Kevin was na het incident in de 1e periode alert, maar dit bleek niet nodig. Na een vlammend schot volgde de inmiddels bekende 'Boem Jonguh' en dus de 4-3 voorsprong. Via 4-4 liep Octopus uit naar 6-4.

Kat in 't bakkie zou je zeggen, echter wisten de Drontenaren op inzet nog terug te komen tot 6-6. Het laatste schot van Octopus werd gekraakt door de verdediging en de sportieve wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Terugkijkend op het seizoen kunnen we zeggen dat we een uitstekend seizoen hebben doorgemaakt. Goede opkomst, prima spel en simpel voldaan aan de vooraf als 'ambitieus' ingeschatte doelstelling (top 5).

Zoals jullie weten is het meest prestigieuze strijd die om de meeste persoonlijke fouten, de meeste 'P-tjes'. De foutenregen in Steenwijk heeft tot verrassende ontwikkelingen geleid. De aanwezige Frank speelde blijkbaar met het capnummer van de afwezige Marco (of de jurytafel heeft de zelfde brillenleverancier als scheidsrechter Honig). Frank werd tegen Steenwijk 3x voor 20 seconden de hoek in gestuurd. Doordat Marco als enige tegen de Zuiderzeezwemmers een P'tje pakte, is deze op gelijke hoogte gekomen met André. Topfavoriet Peter volgt op korte afstand.

Eindstand:

1 Marco (14 uit 18)

2 Andre (14 uit 20

3 Peter (11 uit 20)

Tot volgend seizoen!

Tagged Under