Waterpolo is een sport waarbij conditie, techniek, tactiek, spelinzicht en teamgeest gecombineerd worden. Waterpolo heeft het vooroordeel een gemene sport te zijn. Het tegendeel is waar, blessures zijn zeldzaam. Respect voor trainers, scheidsrechters en tegenstanders staan hoog in het vaandel.

Waterpolo bij Octopus

Waterpolo bij Octopus begint bij de jongste jeugd. Zodra de pupil in het bezit is van een zwemdiploma, kan hij of zij deze sport uitoefenen. In de jeugd wordt veelal een combinatie van zwemmen en waterpolo toegepast, zodat zowel conditie en zwemtechniek aan bod komen.

Trainingstijden jeugd:

Vrijdag: 17:30 - 18:15 Combinatie zwemmen en waterpolo t/m 10 jaar.

Vrijdag: 18:15 - 19:00 Waterpolo vanaf 10 jaar.


Later wordt meer aandacht besteedt aan balvaardigheid. Bij de herenteams wordt de tactiek en de verschillende spelsituaties uitgebreid beoefend.

Octopus speelt competitie met 2 herenteams. Het eerste herenteam is prestatiegericht en komt uit in de regionale 3e klasse. In het tweede herenteam is gezelligheid minstens net zo belangrijk als winnen, in dit team spelen zowel ervaren als onervaren spelers. Het tweede herenteam komt uit in de 4e regionale klasse.

Trainingstijden senioren:

Maandagavond: 20:00 - 21:30  


Ook voor de jeugd is er de mogelijkheid om in competitieverband te spelen. Samen met ZVV Vaassen zijn er competitieteams ingeschreven in de regionale klasses onder 15 en onder 17 jaar.  De jongste jeugd heeft de mogelijkheid om periodiek deel te nemen aan zogenaamde “minipolo-toernooien”.

Wilt u eens komen kijken bij een training of een wedstrijd, dan bent u van harte welkom!

(Neem vooral een zwembroek mee!)