Op zaterdag 17 februari is een viertal Octopus Masters afgereisd naar Heerenveen, om daar deel te nemen aan de zesde wedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit.

Miriam Visserman mocht het spits afbijten op de 100 vlinderslag. In een nette 1.24.34 werd zij vierde. Hierna was de beurt aan Han Boone, in een knappe race scherpte hij zijn pr aan naar 1.14.05! Stefan van der Grift mocht afsluiten op deze afstand en hij snelde vanuit baan 8 iedereen voorbij. Met 1.12.94 pakte hij de eerste plaats.

Margriet Aan het Rot kwam in actie op de zware 400 wisselslag. In een stabiele race met zelfs nog een eindsprintje op de vrije slag finishte Margriet slechts 1 seconde boven haar pr in 6.33.02 en dit leverde haar een tweede plaats op. Nog een paar maanden zwemt ze voor de Octopus, want vanaf mei zit er een zwemtransfer voor haar in naar PSV masters te Eindhoven. Voor haar een hele mooie stap omhoog maar voor de Octopus een fikse aderlating. Vanaf dan gaat ze meerdere keren per week zwemmen dus dat beloofd wat met haar zwemtijden. Miss PSV werd tijdens haar race luidkeels toegezongen door haar zwemmaatjes die haar ook na mei niet uit het oog zullen verliezen. Ze pakken graag een keer een wedstrijd mee van de Zuiderlijke Cirkel.

Voor de pauze was het weer de beurt aan Miriam, Han en Stefan op de 50 vrije slag. Miriam was als eerst aan de beurt en finishte op een tweede plaats in 32.11. Hierna gingen Han en Stefan in dezelfde serie van start. In een bloedstollende race finishten zij op 1 honderdste van elkaar, waarbij Han aan het kortste eind trok. Maar met 29.36 en 29.37 zwommen zij beide een nette tijd.
Margriet was nog maar net bekomen van de 400 wisselslag en toen mocht ze alweer van start gaan op de 25 vlinderslag. Met 18.39 behaalde ze de eerste plaats.

Na de pauze was het weer de beurt aan Stefan op de 100 wisselslag. Weer liet hij een sterke race zien in 1.10.81 en werd daarmee tweede.

Aan het eind van de wedstrijd mochten ze allemaal nog een keer knallen op de 4x50 vrije slag estafette. Tijdens de wedstrijd bleek al dat iedereen goed in vorm was en dit was te merken in de estafette. Ze finishten 3 seconden onder de inschrijftijd in 2.05.64 en dit leverde meteen ook een eerste plaats op.