Op zaterdag 13 januari vond de 2e ontmoeting van de nationale zwemcompetitie plaats in eigen bad. De Rijn en DWK kwamen naar het Berghuizerbad in Wapenveld om tegen Octopus te strijden. Het was een pittig programma met veel lange afstanden. De nadruk lag vandaag op het goed zwemmen van deze lange afstanden, want volgens trainer Henk Manni konden we hier de meeste punten op ‘pakken’.  

De openingsestafette, 4x100m vrije slag, werd door Octopus gewonnen (Jarno, Bas, Sem en Stefan).

Bij de lange afstanden, 400m vrij en 400m wisselslag, werd er door de zwemmers van Octopus goed gepresteerd. We zagen een aantal PR’s, maar ook een aantal tactisch, goed ingedeelde races wat dus goede resultaten opleverde. Soms was het indelen van de race erg belangrijk, want na deze zware afstanden stond er nog meer op het programma.

Ook de jongste zwemmers deden het goed, zo zwommen de drie jongsten, Manoah Hesselink, Dominique Bredenhof en Sven van der Helm PR’s op de 100m rugslag en 50m schoolslag. Helaas voor Sven werd zijn 100m rugslag afgekeurd, maar het was prachtig om te zien hoe hij zijn strijd leverde in het water op deze afstand.

De volgende nationale zwemcompetitie is op zaterdag 3 februari in Barneveld. 

Klik hier voor de uitslagen 

Klik hier voor de tussenstand