De oplettende lezer heeft maar liefst 3 wedstrijdverslagen gemist. U zult zich afvragen, wat hiervan de reden is geweest. Deze is eenvoudig: een gebrek aan hoogtepunten. De traditioneel stroperige uitwedstrijden bij ZZZ in Dronten en Swol 7 in Zwolle gingen hopeloos verloren. Tussendoor wist Octopus 2 nog wel de 3 punten in eigen bad te houden, tegen Deltasteur 3.

 

Het jaar begon met een enorm hoogtepunt: Het Berghuizerbad heeft van de organisatie van de Scancovery trial de uitnodiging gekregen om 2 team in te schrijven voor de editie van 2017. Harco, Benjamin, Geb en Bert wisten ruim 30.000 euro bijeen te rijden voor het schoolzwemmen in de Gemeente Heerde. Niet alleen voor het Berghuizerbad zelf is dit een enorm goede zaak, maar ook voor de veiligheid en de sportieve ontwikkeling van de jeugd in onze mooie gemeente Heerde is dit fantastisch.

 

Octopus 2 boegbeeld Harco begon dan ook met frisse moed aan de revanche-wedstrijd tegen ZZZ 1. Aangezien Octopus 2 speler Herman een hekel heeft aan frisse moed, wind, sneeuw en regen, bivakkeert de koploper van het doelpunten en het p-tjesklassement onder de Thaise zon.

 

Twee periodes hadden Harco en Andre nodig om de koppositie in respectievelijk het doelpunten en het p-tjesklassement over te nemen. Met name Harco, met 5 doelpunten binnen de 7 minuten, was enorm goed op dreef. ZZZ kon door de gevaarlijke en constant zwemmende nr 11 in de buurt blijven. Met een 6-4 tussenstand halverwege werd van kant gewisseld.

 

In de derde periode wist Octopus verdedigend orde op zaken te stellen door de Dronter schutters ver van het doel te houden. Aan de andere zijde ontstond er steeds meer ruimte, omdat de noodzaak tot het maken van doelpunten toenam bij de Drontenaren. Halverwege de 3e periode had Andre zijn 2e p-tje te pakken, waardoor hij zich kon richten op aanvallende taken. Ook Marco was steeds meer in de buurt van de Dronter keeper te vinden.

 

De 4e periode was de beste periode van Octopus in dit seizoen. Verdedigend werd niets meer weggegeven, de omschakeling werd een dodelijk wapen en de vrijliggende speler werd steeds op het juiste moment gevonden.

 

Uitslag Octopus 2 – ZuiderZeeZwemmers 1: 12-4

Doelpunten: Harco 5, Tom R. 2, Marco 2, Wilbert 2, Robbin 1

Tagged Under