Voorafgaand aan de wedstrijd waren er de nodige personele problemen. Met afwezigen Harco, Herman en Marco misten we 75 jaar aan waterpolo-ervaring. De tegenstander van vandaag is de Houtrib 3 uit Lelystad.

 

Op het aanvangstijdstip was er slechts 1 Lelystedeling aanwezig, de weg tussen Lelystad en Harderwijk bleek eruit te liggen bij Harderwijk, zodat de polderbewoners een andere route over het water moesten zoeken. Ondanks ons aandringen om de wedstrijd vast te starten, wilde de scheidsrechter maximaal 30 minuten wachten. Na 15 minuten kwamen er nog 11 grote kerels uit de kleedkamer, dit beloofde een zware pot te worden.

 

We begonnen met Kevin uiteraard onder de lat. Voor hem lagen solide André, Peter en Tom R. Tom attendeerde me op een fout in het vorige stukje. Bij deze de oprechte excuses van uw stukjesschrijver, Tom is geen Limburger maar een reserve-Limburger. Voorin moesten Gerwin, Robbin en Wilbert de doelpunten gaan maken. Frank begon even op de bank als enige wissel.

 

Na een minuutje kwam Octopus al met 0-1 achter door een achterwaartse worp over de verbaasde Kevin, die misschien toch doordeweeks iets te veel afgemat wordt bij de Gedo. Robbin en Gerwin zorgden voor een 4-2 voorsprong aan het einde van de eerste periode.

 

Een doelpuntrijke wedstrijd leek te volgen, toen Wilbert begin tweede periode de 5-2 binnenschoot vanaf de midvoorpositie, echter de doelpunten waren vanaf dat moment schaars. Omdat het een sportieve wedstrijd was, bleef het wedstrijdformulier in de tweede periode verder leeg.

 

Halverwege de derde periode werd Gerwin beboet voor het te wild omdraaien bij een counter van de polderbewoners met een UMV, waardoor Octopus de topscorer en de mogelijk tot wisselen kwijtraakte. De laatste periode ging Octopus in met een 5-3 voorsprong. We spraken af lange aanvallen te gaan spelen, om het aantal schotpogingen van de tegenstander zoveel mogelijk te beperken. Na een snelle 5-4 was het Octopus via Robbin en Tom R. (eerste doelpunt, hulde!) dat op 7-4 kwam. Houtrib kwam nog terug tot 7-6 met 5 seconden op de klok voor een laatste aanval, maar de punten gingen mee in de Beemsterkaas/EMKA tas.

 

Eindstand

Octopus H2 – De Houtrib H3 7-6

Doelpunten Gerwin 3, Robbin 2, Wilbert 1, Tom R. 1

Tagged Under