Zaterdag 2 april Swol 1894 6 – Octopus 2

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd op het programma bij het altijd lastige Swol 6, ook wel liefkozend 'de oudjes' genoemd, vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van dit team. Anders gezegd, er lag bij de 15 aanwezige Swollenaeren voor minimaal 600 jaar aan waterpolo-ervaring in het water.

De thuiswedstrijd hadden we ternauwernood gewonnen. Alleen Gerwin had zich afgemeld voor de wedstrijd, zodat we met het ideale aantal van 10 spelers op pad gingen. Blijkbaar had de KNZB deze wedstrijd aangemerkt als 'risicowedstrijd', want niet 1 maar 2 scheidsrechters bevolkten de lange zijdes van het zwembad.

Ondanks de 2 scheidsrechters kenden de Swollenaeren genoeg trucjes om de overhand te krijgen de 1e periode. Alhoewel de kansenverhouding gelijk lag, stond het via de sterspeler 2-0 voor Swol. Van deze speler, ook wel door ons 'de snor' genoemd, was bekend dat hij praktisch alles scoort voor Swol, daarom hadden we onze eigen André de opdracht gegeven hem geen centimeter ruimte te geven.

De tweede periode had 'de snor' het zichtbaar minder naar zijn zin. Aan de andere zijde had Herman het uitstekend naar zijn zin. Herman verdedigde prima mee en via snelle counters ging we van 2-0 en 2-2 naar 3-3. Op dat moment brak Herman weer snel uit. Marco had achterin de bal en had de lessen uit zijn jeugdjaren onthouden: “Altijd de bal strak genoeg aanspelen zodat de midvoor de bal alleen maar van richting hoeft te veranderen”. Marco gooide bal hard genoeg om de goal te bereiken, en omdat de Swolsche keeper en Herman druk met elkaar waren vloog de bal in 1 keer de goal in.

Vanaf dat moment stond Octopus continue voor. Halverwege de 3e periode maakte 'de snor' via enkele woeste bewegingen zich los van André, en wist zo nog 2 doelpunten te scoren. Namens Octopus wist Robbin knap de keeper te verschalken met een stootbal. Doelpunten vielen deze periode makkelijk aan beide zijdes. Octopus ging de laatste pauze in met 2 doelpunten verschil, omdat Harco, na een briljante pass van Peter, de bal tegen de Swolsche touwen tikte.

Twee snelle doelpunten begin vierde periode, waaronder een ouderwetse 'binnenkantje paal' van Marco, was de wedstrijd gespeeld. Marco's glimlach was op dat moment zo breed, dat er geen 'boem jonguh' kon volgen. Swolsche spits in de zwembroekzak, 3 doelpunten en knap bijgebleven in het 'p-tjesklassement. Hoewel André kansen genoeg kreeg, kon hij zijn voorsprong in het klassement van de persoonlijke fouten niet uitbouwen. Voor het eerst in tijden pakt ook topfavoriet Peter weer een p'tje, waardoor in de resterende twee wedstrijden een spannend slot lijkt te komen.

Octopus 2 is inmiddels verzekerd van de 3e plaats en theoretisch is er nog een kleine kans op de tweede plaats. Met wedstrijden tegen de nummers 2 en 4 nog op het programma, lijkt dit een lastige opgave.

 

Uitslagen:

Swol 1894 6 – Octopus 2: 7-11

Doelpunten: Marco 3, Robbin 2, Herman 2, Harco 2, Sjaak 1, Wilbert 1.

WZC/De Ijssel 2 – Octopus 1 10-5

Doelpunten: Ruud 2, Daan 1, Mike 1, Bart 1

Programma 9 april:

Zignea H2 – Octopus H1 (19.30)

Tagged Under