Op zaterdag 7 januari 2017 werd deel 5 van het Zuyderzee Masters Circuit gezwommen in zwembad “De Vrolijkheid”in Zwolle, georganiseerd door SWOL 1894.

Ondanks het weeralarm wat was afgegeven, werd besloten de zwemwedstrijd toch door te laten gaan, helaas (maar begrijpelijk) wel met een flink aantal afmeldingen bij zowel zwemmers als officials als gevolg. Dit betekende in het programma ongeveer 20% minder starts. De wedstrijdorganisatie heeft met kunst en vliegwerk op het laatste moment de serie indelingen dusdanig aangepast dat er zoveel mogelijk in volle series werd gezwommen. Extra hulp kwam ook van zwemmers die zich spontaan meldden om als extra jurylid bij te springen. Hierdoor en met medewerking van alle zwemmers en officials is de wedstrijd vlot verlopen.
Namens de Octopus Masters namen dit keer Dominique Sik, Silvia Meisner, Stefan van der Grift en Han Boone deel. Stefan mocht voor het eerst meedoen in de leeftijdscategorie 30-34 en Han en Silvia in de categorie 40-44. Helaas kon Han deze druk niet aan en daardoor verliep de 200 m vlinder niet zoals hij van te voren had verwacht.

Gelukkig leverde deze middag voor de Octopus zwemmers een aantal mooie eerste plaatsen op in de verschillende leeftijdscategorieën. Silvia zette een prima tijd neer van 1:24.86 op de 100 m wisselslag, Dominique op de 50 m rugslag met een tijd van 40.76 en Stefan klokte 34.05 op de 50 m schoolslag.

Halverwege werd de 4x100 m wisselslag estafette gezwommen door de Octopus zwemmers. Sylvia mocht het spits afbijten met haar favoriete zwemslag de rug, Dominique nam over met de school, waarna Stefan de honneurs waarnam op de vlinder en Han mocht afsluiten met de vrijeslag. Het leverde een mooie eindtijd op van 5:21.92. Het geheim van deze prestatie lag in het feit dat code bruin ook aanwezig was deze dag. Dominique had heerlijke bananenbrood gebakken voor de zwemmers. De jury was het er unaniem over eens dat ze zo mee kan doen met het programma Heel Holland Bakt. We wachten met smart af wat Dominique de volgende keer bakt!