De Masters van Octopus kwamen afgelopen weekend voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen in actie in Kampen. In “de Steur” werd gestreden voor de klassementspunten die behoren bij het Zuyderzee Master Circuit.

Op de 200 meter vrijeslag stonden mooie duels tussen de Octopus Masters op het programma. Margriet Aan het Rot zou het opnemen tegen Henk van Zetten, Margriet liet zich niet van de wijs brengen toen zij ontdekte dat Henk niet aan de start zou verschenen, en behaalde een derde plaats. Han Boone nam het op tegen Stefan van der Grift. Han wist een tweede plaats te bemachtigen terwijl Stefan genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Mooie resultaten werden ook behaald op de 50 meter schoolslag. Stefan van der Grift behaalde het maximale aantal punten door als eerste aan te tikken, Margriet Aan het Rot deed goede zaken door als tweede te finishen. De afsluitende 50 meter vlinderslag leverde voor Han en Margriet beiden punten op. Han werd tweede terwijl Margriet opnieuw een derde plaats wist te behalen.