Een maand na het succesvol verlopen ONMK in Papendracht hervatten de Octopus Masters op zaterdag 20 februari het Zuyderzee Master Circuit met de 6e  ronde in Heerenveen. Drie zwemmers verschenen namens Octopus aan de start waar afstanden van 25 tot 400 meter op het programma stonden.

Margriet Aan het Rot behaalde een keurige 2e plaats op de 400 meter wisselslag, met een wat voorzichtigere opening dan in Papendrecht was zij ook iets langzamer dan tijdens het ONMK, maar niet minder tevreden met 6.34.83. Bij de heren zwom Stefan van der Grift eveneens naar de 2e stek, hij liet de elektronische tijdwaarneming stoppen op 5.35.16.

Na deze lange afstand draaide Han Boone zich warm op de 25 meter vlinderslag. Met 14.92 werkte  hij dit baantje onvermoeid af en gaf zijn concurrenten het nakijken met een verdiende eerste plaats.  Stefan van der Grift volgde dit goede voorbeeld van Han door eerste te worden op de 50 meter rugslag, Margriet moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Voor de 200 meter vrijeslag betrad Han Boone het startblok. Met 2.43.94 was hij ruim 2 seconden sneller dan zijn beste tijd van 2010. Daarnaast gaf deze race het inzicht waar de focus tijdens de komende trainingsperiode moet komen te liggen.

Op zondag 20 maart staat de 7e ronde van het ZMC op de agenda welke wordt gehouden in het 50 meter bad van Amersfoort. Inschrijven kan nog tot en met zondag 28 februari 2016. Het zou mooi zijn als Octopus dan met een grotere groep is vertegenwoordigd!

De uitslagen zijn hier terug te vinden.